A fost lansată reforma sistemului de asistență socială „RESTART

27 mar. 15:30   Societate
2046 0

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a lansat astăzi reforma sistemului de asistență socială „RESTART”. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

În cadrul unei conferințe de presă, oficialul a anunțat principalele acțiuni care urmează a fi realizate. „Această reformă reprezintă un pas decisiv în respectarea angajamentele asumate față de cetățeni. Ne dorim un sistem eficient în lupta cu sărăcia. Totodată, prin intermediul reformei, sistemul social va fi pregătit pentru aderarea la Uniunea Europeană. Astfel, ne propunem să obținem o finanțare mai bună a serviciilor sociale prin alocarea integrală a banilor de la bugetul de stat. La fel, este prioritară extinderea pachetului minim de servicii sociale, atît numărul de servicii incluse, cît și numărul de beneficiari”, a spus Alexei Buzu.

La rîndul său, președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, a subliniat că urmează a fi create nouă Agenții Teritoriale de Asistență Socială - desconcentrate, subordonate Ministerului Muncii și Protecției Sociale cu prezență în fiecare raion - în baza direcțiilor de asistență socială existente. „La fel, vor fi majorate clasele de salarizare a unui asistent social cu studii superioare pînă la nivelul unui cadru didactic, iar a unui asistent social fără studii pînă la nivelul unui educator. Totodată, vor fi create trei grade de calificare profesională după modelul sistemului educațional și va fi creat un sistem informațional dedicat serviciilor sociale”, a afirmat Dan Perciune.

Reforma urmează a fi realizată în următorii trei ani, însă principalele măsuri vor fi înfăptuite timp de jumătate de an. Un pachet legislativ în acest sens urmează a fi votat în actuala sesiune parlamentară.

2
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий