COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost lansată platforma bilingvă cu materialele didactice pentru copii de 6-7 ani

A fost lansată platforma bilingvă cu materialele didactice pentru copii de 6-7 ani

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a participat la conferința de lansare a platformei bilingve cu materialele didactice pentru învățarea limbii de stat și a limbii găgăuze pentru copii de 6-7 ani: Ghid, Curriculum, Manual, Caiet, Suport didactic, Culegere de povești, snoave și povestiri, Culegere de poezii și cîntece, suport audio (CD-uri).

Materialele au fost elaborate în cadrul „Programului Integrare cu respect pentru diversitate - învățarea simultană a limbilor moldovenească și găgăuză”, inițiat în 2015 cu suportul Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale OSCE de la Haga.

La eveniment au mai participat: Bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah; reprezentantul Biroului Înaltului Comisar pentru Minoritățile Naționale al OSCE, Sergiu Conovalu; directorul adjunct al Oficiului pentru Relații cu turcii din străinătate și comunități conexe,Abdulhadi Turus; directorul general al Agenției Relații Interetnice, Elena Beleacova etc.


Menționăm că Programul de învățare simultană a limbilor moldovenească și găgăuză a fost dezvoltat pe parcursul a șase ani cu susținerea Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale OSCE, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, Guvernului Turciei și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. În perioada 2015-2020, Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova a elaborat sistemul de Învățare Simultană a Limbilor Moldovenească și Găgăuză și l-a implementat în 20 de grădinițe din Găgăuzia. Beneficiari ai proiectului au fost 471 copii și 450 de părinți.

Au fost elaborate 16 materiale didactice bilingve la nivelul A1.1 (grupa mare) – Ghid, Curriculum, Manual, carduri ilustrative, Colecție de povești, snoave și povestiri, Colecție de poezii și cîntece, suport audio. Toate materialele sînt plasate pe platformă bilingvă - http://bilingual.antem.org/

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load