A fost lansată o nouă platformă electronică destinată diasporei (VIDEO)

A fost lansată o nouă platformă electronică destinată diasporei (VIDEO)

Organizația Internațională pentru Migrație a lansat o platformă electronică de informare și suport pentru cetățenii moldoveni din diasporă, informează Noi.md.


Prin intermediul acestui program, migranții moldoveni cu reușite remarcabile în țările lor de reședință își vor putea împărtăși experiența și oferi suport informațional altor persoane interesate. Utilizatorii vor putea interacționa pe portalul electronic migrație.md.


„În contextul eforturilor de a susține consolidarea și solidarizarea diasporei, a apărut ideea de a lansa în cadrul portalului electronic migrație.md, o comunitate de suport și expertiză la care sînt invitați să facă parte membri ai diasporei care au realizat ceva marcant. Ei pot să împărtășească propria experiență, să ajute alți conaționali de-ai noștri să-și rezolve anumite probleme care apar în procesul de emigrare - fie că se află în Moldova și caută oportunități de angajare sau studii în alte țări”, a explicat Vitalie Varzari, asistent de proiect în cadrul Organizației Internaționale pentru Migrație.


Utilizatorii platformei vor putea să plaseze articole, să vină cu sfaturi și să prezinte oportunitățile care există în țara lor de reședință.


„Dacă ei consideră că această platformă este utilă pentru ei, îi invităm să completeze un formular de participare care conține date generale, precum și un CV”, adăugat Vitalie Varzari.


Platforma a fost lansată în cadrul Zilelor Diasporei, desfășurate în perioada 17-19 august, la Chișinău.


                                          


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load