A fost lansată Cartea Albă a Turismului

A fost lansată Cartea Albă a Turismului

Astăzi, 14 iunie, a avut loc lansarea Cărții Albe a Turismului, informează Noi.md.

Cartea Albă a fost elaborată în rezultatul consultărilor cu  sectorul asociativ din industria națională a turismului și a fost consultată suplimentar cu autoritățile, organizațiile și asociațiile de profil, avizele cărora au fost luate în considerare la perfectarea versiunii finale.

Prezent la eveniment, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici a reiterat că, pentru dezvoltarea industriei turismului, este importantă consolidarea capacității administrative și a resurselor bugetare dedicate promovării turismului și implementării politicilor în acest domeniu.

Cartea Albă conține recomandări pentru dezvoltarea turismului rural și a zonelor turistice naționale, pentru perfecționarea sistemului de evidență statistică în domeniul turismului, precum și recomandări privind structura instituțională în domeniul turismului, regimul juridic al agențiilor de turism și turoperatorilor. În conformitate cu Strategia de dezvoltare a turismului „Turism 2020” și recomandările din Cartea Albă a fost elaborată o foaie de parcurs în care sînt stabiliți termenii de implementare a recomandărilor, precum și instituțiile responsabile.

Studiul a fost elaborat la inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructurii, în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load