X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4028

A fost lansată campania "Indemnizații fără bariere”

19 ian. 19:41   Societate
1289 0

Astăzi, a avut loc evenimentul de lansare a campaniei de informare „Indemnizații fără bariere”. În cadrul evenimentului au participat reprezentanți ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale, ai Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS), ai Agenției Servicii Publice, Organizației Internaționale a Muncii, dar și deputați.

Începînd cu 01 ianuarie 2024, indemnizaţiile adresate familiilor cu copii (indemnizația unică la nașterea copilului, indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului pînă la vîrsta de 2 ani, indemnizația lunară pentru creșterea copilului, indemnizația lunară de suport pentru creșterea pînă la vîrsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină) se stabilesc de către CNAS, din oficiu, mamei, iar în cazul în care mama nu întrunește condițiile de stabilire, se stabilește tatălui în baza datelor privind naşterea copilului disponibile în Registrul de Stat al Populației, fără a depune cerere la casa teritorială de asigurări sociale sau în mod electronic, notează Noi.md.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a atenționat că modul în care integrăm inovațiile în prestarea serviciilor publice din domeniul protecției sociale, ne face să fim cu un pas înainte faţă de alte domenii.

În acest context, directorul ASP a subliniat că sînt mai puțin de 16 state din lume care pot oferi servicii proactive”, iar Republica Moldova se regăşeşte printre acestea.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?