COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost lansat un nou concurs de granturi pentru sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale Nistrului

A fost lansat un nou concurs de granturi pentru sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale Nistrului

În Moldova a fost lansat un concurs de acordare de granturi europene în sumă de pînă la 60 de mii de euro pentru crearea conținutului audiovizual care va contribui la sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale rîului Nistru, transmite Noi.md.

În particular, concursul pentru instituțiile mass-media, casele de producție, ONG-urile sau asociațiile de media a fost lansat de Programul Uniunii Europene ”Măsuri de Promovare a Încrederii” pentru acordarea a cel puțin 20 de granturi cu valoarea de la 1 000 de euro pînă la 60 000 de euro pentru crearea conținutului audiovizual care va contribui la sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale rîului Nistru.

Este încurajată colaborarea între instituții media și case de producție de pe diferite maluri, iar folosirea inovațiilor va constitui un avantaj. Finanțarea va fi disponibilă sub formă de granturi pentru producția de materiale audio-vizuale. Autorii care vor înainta propunerea de proiect vor decide formatul (talk-show-uri, transmisiuni în direct, filme documentare, investigații etc.), dar vor trebui să se asigure că acesta este apolitic.


Co-producțiile ar trebui să promoveze încrederea, toleranța, respectul și înțelegerea nevoilor locuitorilor celor două maluri, precum și să contribuie la eliminarea stereotipurilor negative. Pentru îmbunătățirea calității produselor și asigurarea dimensiunii de consolidare a încrederii, beneficiarii de granturi vor primi asistență tehnică sub formă de training, din partea unor profesioniști care colaborează cu televiziune publice multiculturale europene. Propunerile de proiect pot fi depuse pînă în decembrie 2020 (concursul va fi activ pînă la epuizarea fondurilor), iar termenul-limită pentru implementarea lor este iulie 2021.

Programul Uniunii Europene ”Măsuri de Promovare a încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale rîului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare. Mai multe despre Program găsiți pe site-ul PNUD Moldova: www.md.undp.org, precum și pe pagina organizației de pe rețelele de socializare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load