A fost lansat concursul de lectură „Bătălia cărților”

26 mar. 20:23   Societate
727 0

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a lansat astăzi Concursul de lectură „Bătălia cărților”, ediția a IX-a, realizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, România.

Solicitată de agenție, Mariana Harjevschi, directorul instituției, a menționat că scopul concursului este de a promova lectura și literatura artistică ca un factor important în educația adolescenților, de a dezvolta arta oratoriei. Concursul este destinat pentru trei categorii de vîrstă: 11-12 ani; 13-15 ani și 16-18 ani. Perioada de desfășurare este martie-octombrie 2023. Titlurile de carte propuse participanților au fost selectate de către un juriu format din bibliotecari, scriitori, critici literari, profesori universitari, respectînd criteriile regulamentului concursului dat, informează moldpres.

Potrivit sursei citate, regulile de participare la Concurs prevăd următoarele: participanții trebuie să citească cele șapte cărți din lista oferită, să completeze fișa de lectură pe parcursul perioadei desfășurării concursului, iar participanții finaliști, care vor primi punctajul maxim pentru completarea fișelor de lectură, vor participa în Marea Finală și vor prezenta public pledoaria „Convinge-mă să citesc!”. Pentru a susține argumentat cartea preferată din lista recomandată și a-și exprima opinia concurenții vor răspunde la întrebările adresate de juriu.

”Participanții, care vor prezenta cele mai frumoase şi argumentate pledoarii despre eroul preferat și vor răspunde cel mai bine și argumentat la întrebări, vor deveni Cititorii anului. Toți participanții vor vota și aprecia cele mai bune cărți. Astfel, concurenții vor alege Cartea Anului 2023. Finaliştilor li se vor acorda premii băneşti, seturi de cărţi și diplome cu susținerea Primăriei municipiului Chișinău și a partenerilor. De asemenea, juriul va acorda premii la următoarele categorii: cititorul exeget, cititorul erudit, cititorul fidel, cititorul proactiv, cititorul creativ, cititorul performant, cititorul entuziast, cititorul orator, cititorul implicat, cititorul dialogal și mențiuni”, a mai spus Mariana Harjevschi.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий