Preşedintele stiri: 3022

A fost făcută publica sentința de condamnare a judecătorului Oleg Melniciuc

13 oct. 15:10   Societate
1971 0

Judecătoria Anenii Noi instanța care l-a condamnat pe magistratul Oleg Melniciuc la 7 ani de pușcărie, a publicat pe pagina web sentința motivată în privința condamnatului.

Sentința conține inclusiv informații despre dovezile pentru incriminarea fostului magistrat, precum și corpurile delicte, dar și declarațiile acestuia privind recunoașterea doar parțială a vinovăției, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Astfel, potrivit sentinței, „inculpatul Melniciuc Oleg, în perioada anilor 2013-2017, activînd în funcția de judecător, vicepreședinte interimar al Judecătoriei Chișinău sediul Rîșcani), fiind la momentul comiterii infracțiunilor persoană cu funcție de demnitate publică, a comis infracţiunea de fals în declarații, caracterizată prin includerea intenţionată a unor date incomplete sau false în declaraţia de avere şi interese personale și infracțiunea de îmbogățire ilicită, caracterizată prin deţinerea de către o persoană cu funcţie de demnitate publică, personal și prin intermediul unor terţi, a bunurilor, valoarea cărora depăşeşte substanţial mijloacele dobîndite şi s-a constatat, în baza probelor, că acestea nu aveau cum să fie obţinute licit”.

Prin Decretul președintelui Republicii Moldova din 14 iunie 2013, Oleg Melniciuc a fost numit, pe un termen de patru ani, în funcția de președinte al Judecătoriei Rîșcani, municipiul Chișinău

Totodată, în baza art. 3 alin. (1) lit. a) din Legea privind declararea şi controlul veniturilor şi al proprietăţii persoanelor cu funcţii de demnitate publică, judecătorilor, procurorilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţie de conducere nr. 1264-XV din 19.07.2002 (abrogată la 01.08.2016) și art. (3) alin. (1) lit. a) din Legea privind declararea averii şi a intereselor personale nr. 133 din 17.06.2016, Melniciuc este subiect al declarării împreună cu membrii familiei.


Astfel, potrivit procurorilor, în perioada anilor 2013-2017, acesta intenționat nu a inclus în declarația de avere și interese personale pentru anul 2016, depusă pe propria răspundere la 20.03.2017, date ce se referă la venitul obținut în perioada anului 2016, în sumă totală de 48.005 lei, obținută de la Rusnac Alexandru, sub formă de depuneri bănești, la cardul bancar care aparține lui Melniciuc.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X