Preşedintele stiri: 3021

A fost făcut public graficul testărilor în instituțiile de învățămînt

23 ian. 2019,, 15:51   Societate
3895 0

Graficul testărilor în instituțiile de învățămînt a fost făcut public de către conducerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a avut astăzi o ședință de lucru cu șefii organelor locale de specialitate în domeniul învățămîntului, organizată de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. Cei prezenți la ședință au discutat despre organizarea examenelor și evaluărilor naționale, precum și desfășurarea olimpiadelor şcolare în anul 2019.

Potrivit datelor prezentate, pe 20 februarie va avea loc testarea la treapta primară, pe 21 februarie – la treapta gimnazială, iar pe 22 februarie – la treapta liceală. Testarea candidaților la examenele de absolvire se va desfășura în perioada 1-12 aprilie.

Totodată, în bugetul de stat pentru acest an sînt prevăzute peste 7 milioane de lei pentru organizarea olimpiadelor și concursurilor.

În cadrul evenimentului, secretarul general de stat Igor Șarov a menționat că „ministerul va asigura în continuare corectitudinea și transparența în procesul de desfășurare a evaluărilor naționale”.


La rîndul său, directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Anatol Topală, a prezentat criteriile de selectare a persoanelor implicate în organizarea și desfășurarea examenelor și evaluărilor naționale, principiile de acordare a notei „10” din oficiu în baza certificărilor internaţionale la proba de examen la limba străină, normele de completare a bazei de date despre candidaţii de la examenele de absolvire și verificarea acestora.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost discutate principalele acțiuni întreprinse în ultimii ani pentru susținerea elevilor care obțin rezultate la olimpiadele regionale şi internaţionale. Cea mai recentă măsură în acest sens a fost majorarea de către guvern a alocațiilor destinate alimentației în perioada concursului și pentru procurarea articolelor de birotică, pentru participanții la olimpiade și profesorii implicați în pregătirea acestora.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X