Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1748

A fost emis Cod portocaliu de creştere a nivelului apei în rîul Nistru

25 noi. 2022,, 16:33   Societate
1539 0

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, pînă la sfîrşitul lunii noiembrie, Cod Portocaliu de creştere a nivelului apei în râul Nistru.

Potrivit hidrologilor SHS, prognoza este în legătură cu mărirea deversării apei din lacul de acumulare Dnestrovsk (rîul Nistru). „Criza energetică enormă din Ucraina impune sporirea producerii energiei electrice la Centrala Hidroelectrică de la Novodnistrovsk pentru satisfacerea necesităților țării. Din aceste considerente de la nodul hidrotehnic se deversează volume mari de apă”, indică instituţia.

Astfel, în legătură cu mărirea debitului mediu zilnic de apă deversat din Lacul de acumulare Dnestrovsk (r. Nistru), Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează creșterea nivelului apei pe sectorul or. Soroca – or. Dubăsari cu 2.7-4.3 m, față de nivelul din 24 noiembrie (ora 8.00). Ieşirea apei în luncă și subinundarea terenurilor agricole. Pe această porţiune se anunţă Cod Portocaliu hidrologic.

De asemenea, în legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din Lacul de Acumulare Dubăsari (r. Nistru) pâna la 1000 m3/s, Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează creșterea în continuare a nivelului apei pe sectorul or. Dubăsari – s. Răscăieți, Ştefan Vodă cu 2.8-4.0 m, față de nivelul din 25 noiembrie (ora 8.00). Izolat ieșirea apei în luncă. În această zonă este valabil Codul Galben hidrologic.

În context, autoritățile atenționează administrația publică locală, agenții economici în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, să acorde atenție stării barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei, precum şi să ţină cont de impactul creşterilor nivelului apei în Nistru.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий