Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

A fost dat startul Campaniei Naționale de Lectură, ediția a doua

7 feb. 20:00   Societate
2123 0

Ministerul Culturii a lansat astăzi, de Ziua Internațională a Cititului Împreună, cea de-a doua ediție a Campaniei Naționale de Lectură. Evenimentul este prilejuită de Ziua Națională a Lecturii, marcată în țara noastră la 14 februarie.

Potrivit Ministerului Culturii, tema Zilei Cititului Împreună - sau cu voce tare - din acest an este lectura cărților de benzi desenate. Urmînd această tendință, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a fost astăzi la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, unde a citit pentru cei prezenți fragmente din „Prostia omenească” de Ion Creangă - o carte din literatura clasică, adaptată și editată în format de benzi desenate. Și de această dată, Campania Naționale de Lectură are drept scop să transforme lectura într-un obicei al societății noastre, pentru toate categoriile de vîrstă, și vine să evidențieze lectura drept o abilitate-cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții.

„Ne propunem ca Ziua Națională a Lecturii să devină o tradiție prin care entități guvernamentale și private, împreună cu instituții de învățămînt și de cultură, să contribuie la edificarea unei societăți a cititorilor înarmați cu cunoștințe și cu abilități de gîndire critică. Vă încurajăm ca Ziua Națională a Lecturii să nu să se încheie după o zi sau o săptămînă de activități de lectură, ci să devină o mișcare continuă de cultivare a obiceiului de a citi, ca parte fundamentală a dezvoltării noastre individuale și societale”, a menționat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Majoritatea manifestărilor din cadrul Campaniei Naționale de Lectură sunt preconizate pentru zilele de 12-16 februarie. În această perioadă, instituțiile educaționale și de cultură din țară, în special bibliotecile, vor organiza diverse acțiuni menite să promoveze lectura și să sporească interesul pentru citit.

Ziua Națională a Lecturii a fost instituită în Republica Moldova în anul 2022, în contextul Zilei Internaționale a Cititului Împreună, desfășurată la nivel global la început de februarie, și al aniversării poetului Grigore Vieru, născut la 14 februarie.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?