COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2918
Puterea stiri: 6630

A fost creat un super iaht cu pînze solare (FOTO)

26 iul. 22:30   Societate
1390 1

Designerul norvegian Kurt Strand, care locuiește în California, a prezentat conceptul unui super iaht de 160 de metri numit "Florida", pe care l-a echipat cu o tehnologie avansată de navigație futuristă.

"Cînd vorbim despre pînze, majoritatea oamenilor se gîndesc probabil la pînzele albe confecționate din țesătură. Iahtul Florida este diferit. Ea are pînze spațiale create din fibră de carbon. Cele trei vele cu aripi cu o înălțime de 80 de metri sînt electrohidraulice", se arată în comunicatul de presă.

Pînzele-aripi sînt acoperite cu cele mai noi panouri solare. În absența vîntului, acest super iaht se poate deplasa în regim de "pînze solare".

Energia electrică se acumulează în acumulator și poate fi folosită pentru producerea de hidrogen. Iahtul este echipat și cu hidro generatoare, care de asemenea generează energie electrică.

Comparativ cu un iaht tradițional de aceeași dimensiune, reducerea consumului de combustibil este de aproximativ 90%, dar în condiții meteorologice ideale, acest iaht va produce mai multă putere decît o poate folosi"!


Din punct de vedere al confortului, iahtul este simbolul luxului. ”Florida” se mîndrește cu o platformă pentru elicopter pe puntea din față cu un lift care îl duce la hangarul de sub punte.

Acesta oferă o piscină mare și un club de plajă cu o varietate uriașă de bărci, SUV-uri, schiuri cu jet.

În centrul iahtului există un hol/bar rotund cu două etaje, cu o vedere panoramică frumoasă de pe ambele părți ale iahtului. Pe iahtul mai există și un centru de fitness, un spa, un garaj pentru supercaruri și un cinematograf.

Internauții din Moldova menționează că iahtul "Florida" creat de Kurt Strand s-a dovedit a fi foarte frumos și modern.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽