Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

A fost aprobat „Regulamentul privind evaluarea bibliotecilor publice”

8 oct. 2020,, 07:50   Societate
2391

Guvernul a aprobat „Regulamentul privind evaluarea bibliotecilor publice”.

Documentul stabilește criteriile minime aplicate la evaluarea bibliotecilor publice, modul de organizare şi desfăşurare a procedurii de evaluare a bibliotecilor publice, precum și categoriile atribuite bibliotecilor în urma evaluării.

Scopul Regulamentului este de a stabili un cadru normativ unitar pentru realizarea procedurii de evaluare a bibliotecilor publice, de a identifica un ansamblu de cerinţe minime obligatorii pentru organizarea şi funcţionarea bibliotecilor publice şi de a orienta şi optimiza activitatea acestora, precum şi de a stimula motivaţia personalului bibliotecilor publice de a spori performanţele bibliotecii.

Criteriile minime în baza cărora se realizează evaluarea bibliotecii publice sînt: cota de atragere a membrilor comunităţii la bibliotecă; colecţii şi resurse informaţionale variate, corespunzătoare profilului comunităţii; impactul serviciilor, care sînt dezvoltate conform necesităţilor membrilor comunităţii și eficienţa utilizării bugetului şi dezvoltarea parteneriatelor.

Astfel, evaluarea bibliotecii publice se realizează în cinci etape: planificarea procedurii de evaluare a bibliotecii publice; iniţierea procedurii de evaluare; evaluarea bibliotecii; adoptarea deciziei cu privire la evaluare și acordarea categoriei de evaluare bibliotecii.

În funcţie de punctajul total acumulat urmare a evaluării, indiferent de categoria deţinută sau de cea solicitată, bibliotecii publice i se atribuie una dintre următoarele categorii: superioară, I, II, III, IV.

Menționăm că evaluarea bibliotecii publice poate fi iniţiată înainte de expirarea termenului de 5 ani, dar nu mai devreme de la expirarea a 3 ani de la ultima evaluare sau de la data instituirii bibliotecii.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав