COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

A fost aprobat proiectul hotărîrii cu privire la transmiterea și schimbarea categoriei de destinație a cîtorva terenuri

24 noi. 2021,, 17:15   Societate
1710 0

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul hotărîrii cu privire la transmiterea și schimbarea categoriei de destinație a cîtorva terenuri, care vor fi folosite în lucrările de reabilitare și extindere a unor drumuri naționale. Este vorba despre porțiunile de drum R1 Chişinău-Ungheni-frontiera cu România (segmentul de drum km 63-Bahmut-Romanovca) şi M3 Chişinău-Comrat-Giurgiuleşti-frontiera cu România (segmentul de drum Ciumai-Vulcăneşti), transmite Noi.md.

Potrivit proiectului, terenurile vor fi trecute din destinația agricolă în categoria de terenuri destinate industriei, transporturilor și telecomunicațiilor. În consecință, acestea urmează să fie transmise din administrarea Întreprinderilor pentru pentru Silvicultură Ungheni și Cahul în gestiunea Administrației de Stat a Drumurilor.

În cazul în care din fondul forestier vor fi scoase terenuri acoperite cu pădure, valorificarea masei lemnoase se face de către unităţile silvice de stat, iar beneficiarul este obligat să repare prejudiciul în modul stabilit de legislaţie. Astfel, Agenția Proprietății Publice, în comun cu unitățile silvice de stat vor asigura identificarea unor terenuri pentru împădurire, cu transmiterea acestora în fondul silvic de stat, în termen de 6 luni.

Cheltuielile prevăzute la defrișarea arborilor și schimbarea categoriei de destinație vor fi achitate de către Administrația de Stat a Drumurilor, conform proiectului de execuție.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X