COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

A fost aprobat Ghidul actualizat privind reabilitarea pacienților cu Covid-19

16 iul. 16:06   Societate
1067 0

Ministerul Sănătății a aprobat Ghidul național actualizat „Reabilitarea medicală a pacienților cu infecția COVID-19”.

Documentul are drept scop îmbunătățirea serviciului specializat de reabilitare medicală acordat persoanelor cu diverse consecințe și deficiențe funcționale în urma infecției cu SARS COV-2.

Ghidul revizuit este structurat sub formă de recomandări actualizate bazate pe experiențe internaționale și bunele practici în organizarea asistenței de reabilitare medicală a persoanelor cu COVID-19.

Printre obiectivele documentului se numără:

1. Eficientizarea organizării serviciului de reabilitare medicală a persoanelor cu COVID-19 în funcție de nivelul de asistență medicală, faza bolii, faza de reabilitare și severitatea deficiențelor funcționale.


2. Prezentarea standardelor minimale de personal și dotare a unităților medicale pentru prestarea asistenței de reabilitare post COVID-19.

3. Îmbunătățirea calității serviciului de reabilitare acordată persoanelor ce au suportat COVID-19.

4. Reducerea impactului fazei acute a bolii, precum și reintegrarea optimală în societate a persoanelor ce au suportat infecția COVID-19.

Ghidul este destinat prestatorilor de servicii medicale specializate de reabilitare la diferite nivele (medici reabilitologi, asistenți medicali, dieteticieni, terapeuți ocupaționali, kinetoterapeuți, psihologi/psihoterapeuți, asistenți sociali, logopezi), prestatorilor serviciilor medicale de asistență medicală spitalicească (medicii de profil boli infecțioase, pneumologi, cardiologi, reanimare/terapie intensivă, asistenți medicali), prestatorilor serviciilor medicale de asistență medicală primară (medicii de familie, asistenți medicali, asistenți sociali).

Ghidul poate fi accesat aici.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽