COVID-19 în MOLDOVA

A doua carantină nu va fi: Moldova este prea săracă pentru ea

A doua carantină nu va fi: Moldova este prea săracă pentru ea

Chiar și în timpul verii, am început să fim speriați că situația cu COVID în lunile de toamnă și de iarnă se va înrăutăți. În acest scop a fost inventat și un termen - al doilea val. Pentru ca noi să înțelegem că nu vom avea scăpare. În realitate nu există nici un „al doilea val”.

COVID a venit și se adaptează în lumea noastră. Nu are nevoie de valuri, are nevoie de noi toți. Deci, ce contează, care este valul, în cazul în care COVID va lovi toamna cu noi forțe pe fundalul unor infecții respiratorii acute (IRA) și infecții respiratorii virale ascute (IRVA) obișnuite și sezoniere.

Agravarea este așteptată la sfîrșitul lunii octombrie, și cel mai probabil în noiembrie, cînd va ieși gripa și va fi dificil de distins una de alta. Singurul lucru care nu va mai fi este carantina. Pentru că a doua oară nu se va reuși să se țină oamenii în apartamente. Oamenii și-au ispășit pedeapsa, relatează kp.md.


De ce în Moldova nu va fi al doilea lockdown?

Au stat izolați degeaba

Mulți dintre noi cred că au stat degeaba. Martie, aprilie, mai au trecut complet inutil – rata de infestare a fost scăzută. Exploziile de cazuri de COVID au apărut imediat ce am ieșit afară, la muncă, cînd s-au deschis cafenelele. Acum a început școala și va fi o nouă explozie de cazuri. Dacă să stăm acasă, atunci toți în același timp, indiferent de muncă și vîrstă. Și trebuie să stăm mult timp.

Sîntem prea săraci pentru carantină

Ne vom opune unei noi carantine, pentru că încă nu ne-am revenit după cea precedentă. Am consumat toate rezervele și nu am cîștigat nimic. Nimeni nu va fi de acord să stea acasă, chiar și în fața pericolului de a lua COVID în locuri publice. Mulți sînt dispuși să riște să se confrunte față în față cu coronavirusul, dar nu sînt dispuși să închidă afacerea, să-și piardă locul de muncă, să dea ultimul lucru care este gajat la bancă. Deoarece șansele de a se trata de COVID sînt mult mai mari decît cele de a găsi un alt loc de muncă sau a construi o afacere nouă sau că banca va închide ochii la o plată întîrziată.

Economia nu va rezista

De fapt, nici Guvernul nu va fi de acord cu lockdown. În acest caz, economia va trebui salvată cu icoane – putem să credem că vom scăpa, putem să nu credem. Fie că și în ritm mai lent (de altfel, la fel ca în întreaga lume), dar țara trebuie să lucreze, să învețe, să continue să trăiască și să se trateze.

Nu e destul de înfricoșător

De fapt, nu am fost suficient de speriați de COVID pentru a renunța la viață. Mulți dintre noi au reușit să ajungă la mare, au decis că nici o boală nu le va zădărnici planurile de a vedea nisipul și apa în 2020. După anularea restricțiilor severe și a stării de urgență pentru întreaga țară, medicii au sperat că cetățenii vor adopta o atitudine conștientă față de epidemie. Cetățenii au stat închiși, s-au speriat, au învățat instrucțiunile cum să trăiască cu COVID. Dar nu ne-am gîndit suficient la pericolul unei infecții rapide pentru a ne face o regulă de a purta corect masca și de a respecta distanța socială. Ca să nu mai vorbim de spălarea mîinilor, și a întregului corp. Această deprindere trebuie dobîndită încă din copilărie.

Autoizolarea nu a devenit voluntară

Cuvîntul autoizolare, în general, nimeni nu a înțeles, deși este simplu. Decizia independentă de a se izola de potențialii purtători străini ai infecției a fost o sarcină imposibilă. Adică, de a-și revizui conștient viața și de a introduce în mod independent măsuri restrictive pentru tine și familia ta. Alegerea izolației în calitate de profilaxie a infecției cu COVID poate fi efectuată și fără constrîngere din partea Guvernului.

Deci, cu venerație, așteptăm afluxul de persoane infectate și ne izolăm la discreția noastră, pentru că nici o lege nu ne va băga în carantină. Și sîntem atît de mulți.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load