X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1085

A decedat copreședintele delegației moldovenești in cadrul Comisiei Unificate de Control

12 aug. 14:50   Societate
1692 0

Doliu! A decedat Ion Solonenco, general de brigadă, co-președintele delegației moldovenești la CUC. Anunțul a fost făcut de către vicepremierul pe Reintegrare, Oleg Serebrian, pe Facebook.

”O veste cruntă. Azi, la ora 12:30, a încetat să bată inima unui coleg apropiat, generalul de brigadă Ion Solonenco, co-președintele delegației moldovenești la Comisia Unificată de Control. Atît de neașteptat… Săptămîna asta mai era la birou. Cu veștile pe care mi le prezenta din Zona de Securitate începeam ziua de muncă. Recent s-au împlinit 30 de ani de cînd s-a implicat în activitatea CUC. A fost un exemplu de disciplină, de patriotism și dedicație. Plecarea lui e o pierdere irecuperabilă și astea nu sînt niște cuvinte de circumstanță.

Aduc sincere condoleanțe familiei și apropiaților.

Drum lin spre ceruri, GENERALE! Dumnezeu să Vă odihnească în pace…”, a scris Serebrian.

Ion Solonenco este general de brigadă în retragere, a condus delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control.


În 2018, Ion Solonenco a devenit laureat al Premiului Național pentru contribuție considerabilă la promovarea politicii de reintegrare și securitate a țării.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав