COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A avut loc lansarea unei cărți dedicate eliberării Chișinăului

A avut loc lansarea unei cărți dedicate eliberării Chișinăului

„Eliberarea Chișinăului de ocupația fascistă” este numele cărții, care a fost prezentată pe 23 august la Biblioteca Națională a Capitalei.

Autorii acestei lucrări sînt istoric, politolog, doctor Boris Șapovalov și doctorul în istorie, general de brigadă, fost ministru al apărării și acum consilier al președintelui pe probleme de securitate națională Victor Gaiciuc.

Lansarea cărții a avut loc în contextul comemorării a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. În cadrul evenimentului au participat reprezentanți ai Ministerului Apărării din Republica Moldova, ai Ambasadei Rusiei, ai Uniunii ofițerilor din Moldova, veterani ai Marelui Război pentru apărarea patriei dar și mulți alții.


Cartea, publicată cu sprijinul președintelui Igor Dodon, descrie evenimentele din august 1944, evenimente care au avut loc în timpul operațiunii Iași-Chișinău. Aceasta este prima carte de acest gen care redă în detalii eliberarea Chișinăului. Este prima lucrare de acest gen în care evenimentele sînt însoțite de documente de arhivă, hărți, precum și istorii spuse de cei care au trăit acele momente istorice. Scopul cărții este să perpetueze și să păstreze amintirea exploatării poporului moldovenesc în lupta împotriva fascismului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load