COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2825
Puterea stiri: 6431
Coronavirus stiri: 7307

80 de ani în urma pentru Moldova a început cel de-al doilea război mondial - în Casa Ofițerilor a fost prezentată cartea lui Gaiciuc și Șapovalov

22 iun. 20:31   Societate
1464 8

În Casa ofițerilor a fost prezentată cartea lui Victor Gaiciuc și Boris Șapovalov, care au facut acest lucru cu prilegiul datei tragice de 22 iunie 1941 - anume atunci la noi a venit războiul mare. Lansarea cărții are scop povestirea adevărului despre războiul din 1941-1945 - cum a menționat domnul Gaiciuc, 70 de procente din conținutul cărții reprezintă documente oficiale si statistice.

- În această zi, 80 de ani în urmă, Moldova fusese atacată - aici a venit războiul cel mare. Noi am fost la marginea fostului URSS, și aici războiul a venit în primul rând, a venit prin bombardamentele Chișinăului și Bălțului. Acel război a ucis 27 de milioane de oameni din URSS. 70 de procente din conținutul cărții sunt documente și fapte oficiale, - a explicat unul din autorii cărții, Victor Gaiciuc.

- Foarte des în ultimii ani putem observa, cum se fac încercări de a schimonosi istoria, cine pe cine a atacat, cine a suferit... E foarte bine, că apar așa cărți, scrise de istorici competenți, care descriu lucrurile adecvat, - consideră reprezentantul organizației Rossotrudnicestvo Andrei Muraviov, care a fost prezent și el la lansarea cărții.

A fost acolo și Igor Dodon - șeful partidului socialist:

- Noi am făcut și vom face totul, ca evenimentele din acel război cumplit să nu fie date uitării. Am salutat apariția acestei lucrări științifice bazate pe fapte veridice și documente și am subliniat că noi am făcut și vom face totul ca evenimentele din acel război cumplit să nu fie date uitării, a declarat Dodon.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽