COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

650 de euro pentru un permis auto. Un bărbat a fost reținut de procurori

650 de euro pentru un permis auto. Un bărbat a fost reținut de procurori

Un bărbat din Cahul a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit într-un dosar de trafic de influenţă, scrie noi.md.

Bănuitul ar fi promis unei tinere că o poate ajuta să obţină permisul de conducere, fără a susţine examenele. Pentru acest serviciu, bărbatul i-ar fi cerut 650 de euro.

Potrivit denunțului, bănuitul ar fi susţinut că are influenţă asupra responsabililor din cadrul Secţiei înmatricularea transportului şi calificarea conducătorilor auto din Cahul şi că-i poate determina să-i elibereze, fără probleme, permisul de conducere. Pentru mituirea acestora, bănuitul i-ar fi cerut 650 de euro.


Pentru că denunţătoarea a susţinut probele teoretice, fără ajutorul bănuitului, acesta i-ar mai fi scăzut din sumă, pretinzînd 350 de euro pentru favorizarea ei la examenul practic. În momentul transmiterii banilor, bărbatul a fost reţinut de CNA şi escortat pentru audieri. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pînă la 6 ani de închisoare sau amendă penală. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Procuratura Anticorupţie, oficiul Sud, conduce urmărirea penală.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load