X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

64 de mii de doze de vaccin Sputnik V au ajuns la Chișinău

19 iun. 2021,, 11:04   Societate
11517 11

Un lot de vaccin împotriva COVID-19, Sputnik V, a ajuns în această noapte la Chișinău. Este vorba despre 64 de mii de doze: 44 de mii de doze vor fi repartizate centrelor de vaccinare din dreapta Nistrului, iar 20 de mii – regiunii transnistriene.

Lotul de vaccinuri a sosit în această noapte la Aeroport. La ceremonia de întîmpinare a fost prezent membrul PSRM Vladimir Odnostalco. Potrivit lui, lotul de vaccinuri a fost donat R. Moldova în urma unei înțelegeri dintre Zinaida Greceanîi și Vladimir Putin.

Uniunea Europeană încă amînă aprobarea vaccinului rusesc Sputnik V pentru Covid-19. Surse guvernamentale au declarat pentru Reuters că Rusia a ratat termenul-limită de 10 iunie pentru transmiterea datelor testelor clinice. Astfel, aprobarea Sputnik va fi întîrziată pînă în septembrie sau chiar pînă la sfîrșitul anului.

Acesta este al treilea lot de vaccin Sputnik-V care ajunge în R. Moldova.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав