Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

50% din totalul autorizațiilor de import a medicamentelor au fost atribuite companiilor din Transnistria

9 aug. 18:15   Societate
1613 0

Din totalul autorizațiilor eliberate de către Agenția Medicamentului pe întreg teritoriul Republicii Moldova, începînd cu 24 februarie 2022 și pînă în prezent, 50% s-au atribuit celor 8 agenți economici din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Este vorba de peste 800 de autorizații de import, dintre care 300 – pentru medicamente de importanță vitală. Subiectul a fost pus în discuție astăzi, la ședința Biroului pentru Reintegrare, cu participarea grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătății.

De asemenea, la solicitarea specialiștilor de profil de la Tiraspol, reprezentanții Ministerului Sănătății al Republicii Moldova au explicat procedura de procurare a testelor de laborator pentru determinarea hepatitelor virale B, C, D destinate pacienților din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Un alt subiect important a vizat serviciile medicale (de reabilitare) din Republica Moldova, acordate copiilor diagnosticați cu paralizie cerebrală, inclusiv copiilor din regiunea transnistreană. În acest sens, Chișinăul a exprimat deschidere întru examinarea oportunităților de extindere a serviciilor pentru copiii domiciliați în regiune, în baza informațiilor statistice pe care Tiraspolul urmează să le furnizeze prin canalul de dialog stabilit.

Experții au convenit să mențină dialogul pe aspecte de actualitate întru asigurarea accesului cetățenilor la medicamente și la un tratament calitativ.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав