X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

50 de studenți din țară vor beneficia de Burse de Merit

15 mai. 2019,, 07:50   Societate
2103 0

A avut loc ceremonia de decernare a Burselor de Merit, ediția a XXIII-a. 50 de studenți din țară vor beneficia de cîte 12 000 de lei.

În debutul evenimentului, secretara de stat Elena Belei a reiterat importanța organizării unor astfel de concursuri, care încurajează excelența academică, și a mulțumit organizatorilor pentru această oportunitate oferită studenților din țara noastră: „Voi sînteți cei mai buni, cei care demonstrați, prin muncă zilnică, prin tenacitatea și spirit competitiv că succesul poate fi obținut aici, acasă, în Republica Moldova. Vă doresc să continuați să fiți la fel de determinați, plini de energie și entuziasm și să contribuiți la crearea unui viitor frumos pentru țara noastră”.

În cadrul ediției a XXIII-a a concursului „Burse de Merit” au participat 221 de studenţi de la 18 instituţii universitare. Programul oferă, în bază de concurs, 50 de burse unice a cîte 12 000 de lei: 35 burse – pentru studenţii de la ultimul an de studii, ciclul Licenţă și 15 burse pentru studenţii masteranzi de la primul an de studii, ciclul Masterat (inclusiv ultimul an din cadrul programelor de studii integrate).

Pentru evaluarea dosarelor de participare şi selectarea finaliştilor Programului a fost instituită o Comisie Independentă de Experţi, care este formată din reprezentanţi ai comunităţii academice.

Programul „Burse de Merit” are drept obiective susţinerea celor mai buni studenţi din Republica Moldova și promovarea interesului acestora față de studii, cercetare şi activităţi extracurriculare. În cadrul celor 23 de ediții organizate anual, la concurs au participat 5700 de studenţi, dintre care 1500 au beneficiat de Burse de Merit.

La concurs, pot participa tineri cu vîrsta de pînă la 30 ani, care sînt studenţi la ultimul an de studii (cu frecvenţă la zi, ciclul Licenţă), studenţii – masteranzi la primul an de studii (cu frecvenţă la zi) şi studenţii care urmează programe de studii integrate, de la penultimul şi ultimul an de studii (cu frecvenţă la zi), de la toate specialităţile, care îşi fac studiile la una din instituţiile de învăţămînt universitar din Republica Moldova, care au media notelor pentru toţi anii de studii nu mai mică de 9 – domeniile ştiinţelor social-umaniste, 8,5 – domeniile ştiinţelor exacte, tehnice şi medico-biologice şi 8 în cazul studenţilor cu dizabilităţi şi/sau orfani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?