Criza energetică stiri: 487
Biden - Putin stiri: 145

50 de copii, loviți de mașini pe trecerea pietonală de la începutul anului 2021

5 sep. 2021,, 15:30   Societate
1986 1

50 de copii au fost loviți de mașini în timp ce încercau să traverseze strada pe trecerea pietonală de la începutul anului 2021. Dintre ei, 35 au ajuns la spital cu diferite traumatisme. De cele mai multe ori, șoferii nu au acordat prioritate minorilor, scrie publika.

Odată cu începerea noului an școlar, riscul accidentelor în care sînt implicaţi copiii creşte pe trecerile pietonale din preajma instituțiilor de învățămînt.

Părinţii care îşi duc copiii la Liceul "Ştefan cel Mare" de pe strada Florilor din Capitală stau zilnic cu frica în sîn.

„Aici e foarte periculos, ar fi trebuit să fie semafor, aşteptăm, dimineaţa de obicei este mai mult trafic. Foarte multe accidente aici pe strada Florilor, foarte multe.”

„Sunt foarte mulţi, mai ales doamnele cu maşini mai performante merg peste copii. Băi, da ce nu se vede că e trecere şi m-am oprit. Aici pe Florilor la noi e chiar periculos.”

Chiar dacă sînt mici, şcolarii afirmă că traversează strada cu ochii în patru, mai ales că sînt şoferi care le taie calea.

„Eu ştiu regulile de circulaţie pentru că trebuie să ne uităm în dreapta şi în stînga ca să nu ne calce maşina, să nu uităm la semafor. Şoferii merg cu viteză şi nu ne dau voie să traversăm.”

„Dacă maşinile nu ne dau voie să trecem, noi trebuie să aşteptăm pînă o să se oprească. Uneori, şoferii nu ne dau voie să trecem, dar noi sîntem atenţi.”

Pentru a preveni eventualele tragedii, inspectorii de patrulare îi trag pe dreapta pe șoferii nedisciplinați.

„-Aţi observat pietonul? Foarte rău, este trecere de pietoni şi cu marcaj şi cu indicator, dumneavoastră sînteţi obligat, conform regulilor, să cedaţi trecerea, mai ales că aici este instituţie de învăţămînt."

Conducătorii auto care au încălcat regulamentul s-au ales cu amenzi de pînă la 1500 de lei. Aceştia au spus că nu au observat pietonii.

„Aţi văzut pietonul?
-Nu, nu l-am văzut. Am înscriere la medic şi mă grăbesc. Am încălcat desigur dacă era pietonul şi nu l-am observat.”

„-Care a fost motivul?
-Nu i-am observat.
-Dar de obicei?
-De obicei îi observ.
-Şi în trafic sînteţi atentă?
-Da normal.”

Oamenii legii i-au atenţionat pe şoferi şi i-au îndemnat pe părinţi să fie prudenţi în trafic.

„Mai ales aici să fiţi atenţi cînd vă opriţi nu în faţa trecerilor de pietoni, deoarece în ultimul timp se atestă o creştere sporită, anume cu tamponările de pietoni şi vă rugăm să fiţi prudenţi.”

„Copiii să păşească pe trecerea de pietoni doar în momentul cînd s-au asigurat că sînt observaţi de conducătorul auto, iar adolescenţilor le recomandăm să nu traverseze strada cu telefonul în mînă sau cu căştile ascultînd muzică la volum mai tare.”, a menționat Natalia Golovco, ofiţer de presă INSP.

De la începutul anului, poliţiştii au amendat circa 5800 de şoferi care nu au acordat prioritate pietonilor.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X