COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

46% din drumul de ocolire a orașului Sîngerei este reabilitat

17 sep. 11:15   Societate
1525 1

Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) au avut o întrevedere cu antreprenorul ONUR Taahut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. și au discutat despre reabilitarea drumului de ocolire a orașului Sîngerei, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Precum și despre segmentul PrepelițaSărătenii Vechi, parte a traseului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți.

Potrivit ASD, lucrările de reabilitare a drumului național sînt divizate în două loturi cu o lungime totală de circa 30 km și înregistrează un progres de execuție de 46% pe primul lot și 22% pe al doilea.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a terasamentelor și sistemelor de drenaj, așternere a stratului de uzură, de binder și stratului reciclat, amenajare a acceselor la proprietăți, construcție a trotuarelor, cît și reparație a podurilor.

Contractele încheiate pentru reparația drumului național R6 includ lucrări de reconstrucție a sistemului rutier existent, reabilitare a 10 poduri, construcție a podețelor, consolidare și stabilizare a terasamentului pentru prevenirea alunecărilor de teren în regiunea de ocolire a orașului Sîngerei, instalare a 605 indicatoare rutiere și aplicare a marcajului rutier.


Proiectul are o valoare de circa 36 milioane de euro, alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Lucrările ar putea fi finalizate integral pînă în luna martie a anului 2022.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X