COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 910 INFECTAȚI289 025(+648)   TRATAȚI 273 259     DECESE 6695(+16)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6769

45 de persoane, internate în spital cu insolaţii de la începutul acestei veri

21 iul. 07:36   Societate
1178 0

45 de persoane au fost internate în spital cu insolaţii de la începutul acestei veri. Iar în ultimele zile de caniculă, la serviciul de urgenţă apelează zilnic în jur de 40 de oameni care suferă sau leşInă din cauza temperaturilor înalte.

În ultimele 5 zile, cînd a fost codul galben de caniculă, în Republica Moldova s-au înregistrat mai multe incendii de vegetaţie. În sudul Republicii Moldova au ars zeci de hectare de vegetaţie într-o perioadă foarte scurtă şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a opri răspîndirea focarelor.

Vremea toridă cu temeraturi de pînă la 35 de grade a influenţat asupra stării de sănătate a multor oameni cu tensiune arterială crescută. Zilnic fiecare operator de la serviciul de urgenţă 112 a primit în medie cîte trei apeluri de la persoane care au făcut insolaţie sau de la cele care au cerut ajutor pentru oameni aflaţi în stare de leşin. Doar săptămîna trecută din cauza insolaţiei au fost internate în spital nouă persoane.

ANA CARPOVICI, purtător de cuvît, serviciul 112: „Unii muncesc în aer liber pe cîmp, sau pe şantierele de construcţie şi toată ziua sînt sub razele soarelui, provoacă simptome cum ar fi termperatura, febra, frisoane”.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în prima jumătate a lunii iulie s-au produs multe incedii de vegetaţie şi de gunoi. Cele mai afectate raioane au fost Cantemir, Basarabeasca, Cahul, Dubăsari, Taraclia şi municipiul Chişinău.

LILIANA PUŞCAŞU, ofiţer de presă IGSU: „De exemplu la Cantemir a avut un incediu de vegetaţie şi au fost afectate circa opt hectare de vegetaţie şi gunoi. În mare parte se produc din două cauze, fie că vorbim de incendiere intenţionată, fie e vorba de imprudenţă”.

Codul Galben de caniculă a fost valabil pînă azi. În după amiaza acestei zile meteorologii au emis avertizare de instabilitate atmosferică care prevede ploi de scurtă durată şi vînt. Avertizarea va fi valabilă pînă mîine seara.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽