COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7669

43 localități din țară au rămas fără lumină

6 aug. 10:18   Societate
1681 0

Precipitațiile abundente cu descărcări electrice și vîntul puternic din noaptea și dimineața zilei de astăzi, 6 august curent, au provocat numeroase căderi de arbori și crengi peste liniile electrice aeriene, producînd astfel rupturi de conductoare și defecțiuni ale echipamentelor soldate cu întreruperea avariată a livrării energiei către consumatorii deserviți din partea de centru și sud a țării, inclusiv din suburbia municipiului Chișinău.

Cele mai afectate raioane sînt Cimișlia, Hîncești, Criuleni, Nisporeni, Telenești, Ialoveni, Căușeni, Anenii Noi, Comrat, Cahul și Leova.

Astfel, conform situației operative de la ora 9:00 a zilei de 6 august, energia electrică lipsește parțial sau în totalitate în 43 de localități.

Pentru desfășurarea operativă a lucrărilor de restabilire a serviciului în teren au fost activate mai multe echipe mobile cu scopul de a restabili furnizarea energiei electrice către consumatorii rîmași fără energie în urma intemperiei.

Pe parcursul ultimelor ore au fost înregistrate mai multe avize de rupturi de conductoare, fapt care, din motive de securitate, a condus la deconectarea supravegheată a punctelor vizate pînă la remedierea tuturor defecțiunilor. În acest context reiterăm necesitatea respectării stricte a regulilor de securitate de către persoane în raport cu instalațiile electrice.

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pămînt sau care atîrnă accidental de pe piloni și copaci;
  • nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare;
  • nu lăsați fără supraveghere copii, verificați atent locul aflării lor sub aspectul securității electrice;
  • țineți legate animalele domestice și cele de companie pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol.
  • supravegheați copii și explicați-le regulile de securitate electrică;
  • cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție a energie electrice sau dacă sînt suficient de maturi să o facă personal cu maximă responsabilitate, oferind serviciului Oficiului telefonic de 24 de ore toate datele solicitate, inclusiv cele de contact.

Despre orice incident informați în regim de urgență operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h - 022 43 11 11.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽