COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

400 de judecători sînt convocați la Adunarea Generală, în pofida coronavirusului

400 de judecători sînt convocați la Adunarea Generală, în pofida coronavirusului

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) încă nu intenționează să anuleze Adunarea Generală a Judecătorilor, care urmează să aibă loc pe 13 martie.

Despre aceasta scrie Newsmaker.md menționînd că anterior, din cauza pericolului răspîndirii coronavirusului, guvernul a interzis adunările la care participă mai mult de 50 de persoane, iar la ședința menționată trebuie să vină circa 400 de judecători.

Potrivit Serviciului de presă al CSM, desfășurarea adunării generale încă nu a fost anulată. El a precizat că pînă vineri decizia s-ar putea schimba, dar la "moment adunarea nu a fost anulată".

Menționăm că pe 10 martie guvernul a semnat o dispoziție prin care a interzis desfășurarea adunărilor la care participă peste 50 de persoane.


După cum a explicat cabinetul de miniștri pentru NM, interdicția de a desfășura activități în masă va fi valabilă pînă în momentul în care Comisia de urgență pentru coronavirus o va anula.

În seara zilei de 10 martie, Judecătoria Chișinău a publicat un comunicat de presă în care a dispus întreprinderea măsurilor speciale de prevenire a răspîndirii coronavirusului. Astfel, judecătoriile au hotărît să nu permită intrarea oamenilor cu simptome suspecte de tuse sau dificultăți respiratorii. De asemenea, ei intenționează să nu permită intrarea în clădirea judecătoriilor a persaonelor care s-au întors din zonele afectate de coronavirus.

În plus, instanțele au decis să amîne examinarea "dosarelor care nu sînt urgente". De asemenea, judecătoriile ar trebui să asigure "un spațiu suficient între oameni și să evite acumularea crescută de oameni sub orice formă".

Menționăm că, pe 11 martie, la Judecătoria Rîșcani, judecătorul Alexei Paniș s-a pronunțat împotriva faptului ca toți activiștii Occupy Guguta să fie prezenți la ședință. El a explicat acest lucru prin faptul că în toată țara sunt luate măsuri speciale de prevenire a răspîndirii coronavirusului.

De asemenea, Paniș a fost împotriva prezenței corespondentului NM la ședință, menționînd că "avînd în vedere situația din țară, un reprezentant al presei în sală este destul". În afară de NM, în sală se afla și echipa de filmare al unui post de televiziune. Corespondentului i s-a permis să rămînă cu condiția dacă cineva din activiști îi va ceda locul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load