COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7844

40 militari moldoveni pleacă în Kosovo

8 iul. 2021,, 14:00   Societate
1670 5

Un nou contingent al Armatei Naţionale a fost detașat astăzi în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo.

La ceremonia oficială au participat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, ambasadori, rude ale militarilor. Din componența celui de-al 15-lea contigent militar fac parte 40 de militari: un pluton de infanterie ușoară și o echipă de geniu (EOD).

Aureliu Ciocoi a urat succes contingentului militar, pregătit să ne reprezinte țara într-o nouă misiune, după un proces îndelungat de preselecție și antrenamente.

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a menționat că deși Republica Moldova este plenar angajată în exercițiul internațional de menținere a păcii în Kosovo, Guvernul se va angaja să examineze oportunitatea de extindere a listei misiunilor în care să fie antrenată țara noastră, atît pe linia ONU, cît și pe segmentul Uniunii Europene, păstrînd în continuare statutul de neutralitate militară.

Începînd cu 2014, 527 de militari și-au încheiat misiunea în operația internaţională de pacificare din Kosovo, rotația contingentelor fiind realizată o dată la 6 luni.


Efectivul contingentului militar al Armatei Naţionale este dislocat în baza „Camp Vilaggio” Italia. Misiunea acestora este să asigure paza și securitatea în zonă, să patruleze în comun cu forțele italiene, să recunoască terenurile minate, sau să efectueze antrenamente de alpinism. Militarii KFOR beneficiază de suportul statelor partenere - al Italiei și Statelor Unite ale Americii.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X