​4 milioane de lei au fost depuse pe conturile trezoreriale ale agenției, săptămîna trecută

29 mai. 09:02   Societate
1737 0

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordonanțe de sechestru, în baza delegațiilor Inspectoratului național de investigații și Inspectoratului General al Poliției, pe 14 bunuri, în valoare de circa 12,7 milioane de lei, săptămîna trecută.

Printre acestea se numără 2 încăperi locative și 2 nelocative, un teren agricol și un teren pentru construcție, 6 mijloace de transport, o construcție locativă și numerar. În prezent, ARBI are în examinare 130 de delegații pe 96 de cauze penale în privința a 201 de subiecți. Săptămîna trecută, pe conturile trezoreriale ale ARBI au fost depuse 4 milioane de lei.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 9 expertize judiciare, dintre care 5 criminalistice, 3 IT și 1 în construcție, în procedură fiind alte 75 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au finalizat 13 cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată 6 cauze penale. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 364 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 24 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 9 rapoarte de expertiză și 6 avize. În prezent, se lucrează pe 37 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 2 analize operaționale și a inițiat 9 nouă, alte 65 de studii sînt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 15 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 87 de caziere de integritate.


Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 7 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție. Treizeci de studenți de la facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova și Universității Libere Internaționale din Moldova au efectuat o vizită de studiu la CNA.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 56 de apeluri. O persoană a fost plasată în izolatorul Centrului.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?