Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

34 de angajați IGSU participă într-un exercițiu de teren la Lvov

29 sep. 2021,, 16:00   Societate
1594 0

În perioada 28 -29 septembrie 34 de angajați IGSU participă întru-un exercițiu de teren la sacră largă care se desfășoară la Lvov, Ucraina.

Aplicațiile se desfășoară în cadrul proiectului EU -CHEM -REACT 2 Îmbunătățire prevenirii, pregătirii și a răspunsului la catastrofe chimice și naturale, care afectează simultan țările participante, printr-o serie de exerciții pentru a testa și a îmbunătăți capacitățile naționale.

Aplicațiile au loc pe un poligon din apropiere orașului Yavoriv, regiunea Lvov sub egida Direcției Generale Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene de comun cu autoritățile de specialitate din Ucraina.

Молдавские спасатели отправились на международные учения во Львов

În cadrul exercițiului salvatorii moldoveni vor întreprinde acțiuni de răspuns a crizelor de domeniu natural, a accidentelor cu implicarea substanțelor toxice, dar și vor pune în aplicare procedurile de asistență a Mecanismului de Protecție Civilă a Uniunii Europene. Scopul aplicațiilor este de a perfecționa managementul crizelor, dar și acțiunilor de răspuns în caz de situații excepționale de amploare, interoperabilitatea dintre structurile de profil ale UE și țării afectate în gestionarea urgențelor, inclusiv cu efect transfrontalier.


La activități sînt implicați participanți din Polonia, Ucraina, Cehia, Belarus, Lituania și Moldova.

Pe parcursul a două zile salvatorii vor efectua mai multe intervenții pentru lichidarea consecințelor accidentelor chimice, scurgerilor de substanțe toxice, prevenirea contaminării cu substanțe nocive, dar și misiuni de depășirea a crizelor cu caracter natural.

Potrivit organizatorilor obiectivul Exercițiului de teren este de a face un schimb de cunoștințe și experiențe în cadrul mecanismului protecției civile al UE care va dezvolta o bază comună de cooperare în timpul intervențiilor internaționale.

Mai mult, datorită experiențelor obținute va fi posibilă îmbunătățirea sistemului de protecție civilă a țărilor participante.0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий