COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 523
Coronavirus stiri: 7843

3 mii de m2 de carosabil a fost asfaltat într-o săptămînă

2 noi. 2021,, 14:30   Societate
1313 0

Pe parcursul săptămînii precedente în capitală au fost realizate mai multe lucrări de reparație curentă și întreținere a infrastructurii rutiere, cu implicarea întreprinderii „Exdrupo” transmite Noi.md.

Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban, care a menționat că au fost executate și lucrări de pregătire pentru asfaltarea ulterioară.

„În total a fost asfaltată o suprafață de 3 mii m2 de carosabil. Subdiviziunile „Exdrupo” și „Apă-Canal Chișinău” au intervenit operativ la lichidarea situației de avarie pe str. Ismail, pentru a evita prăbușirea suprafeței de carosabil. Pe str. Teilor a fost aplicat beton asfaltic de tip binder și stratul de uzură. Urmează a fi amenajate în asfalt accesele și parcările”, a specificat Ion Ceban.

Totodată, se execute în continuare și lucrări de reabilitare în subteranele din oraș dar și de reparație a carosabilului, în mai multe sectoare.

„S-a lucrat și la subteranele din cartierul Telecentru, pe șos. Hîncești, două din ele fiind finalizate. La pasajul din zona Ministerului Apărării urmează a fi finalizate lucrările săptămîna curentă. S-a intervenit pentru ermetizarea și hidroizolarea acceselor și a pereților de suport. Lucrările au continuat și în comuna Țînțăreni, dar și la accesul către Stația de pompieri de pe str. Cernăuți. A fost aplicat circa 3 mii m2 de marcaj rutier pe bd. Alba Iulia, bd. Decebal, str. Independenței, str. Podul Înalt, str. Vasile Alecsandri și str. Calea Orheiului. A fost inițiat procesul de achiziție a indicatoarelor rutiere pentru a demara lucrările de amenajare și aplicare a marcajului, în special pentru benzile dedicate pe tronsonul Alba Iulia – Ion Creangă – Ștefan cel Mare și Sfînt – Dacia”, a menționat edilul.


De asemenea, o atenție deosebită se acordă și gurilor de captare a apelor pluviale de pe străzile municipiului Chișinău. Astfel, doar în săptămîna precedentă au fost schimbate 199 de grile a receptoarelor pluviale.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X