X 

3 grădinițe rurale renovate cu sprijinul financiar al Chinei

23 sep. 05:30   Societate
3915 0

Cu sprijinul financiar al poporului prietenos chinez, În R. Moldova au fost renovate 3 grădinițe din satele Dănceni, Horești și Puhoi din Raionul Ialoveni.

În data de 22 septembrie, la ceremonia de predare-primire a proiectelor au participat Vice-Președintele Parlamentului, Mihai Popșoi, Președintele Raionului Ialoveni, Mihail Silistraru, împreună cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Moldova, Yan Wenbin.

La eveniment, Vice-Președintele parlamentului, Mihai Popșoi și-a exprimat recunoștința către poporului chinez, în numele tuturor beneficiari ai proiectelor prin care viața populației din aceste trei sate va devine mai bună și mai comfortabilă. Potrivit lui, „aceste proiecte reprezintă o dovadă a relației strînse dintre poporul chinez și cel moldoven, precum și un bun început de colaborare dintre China și țara noastră, iar Moldova va continua atragerea resurselor din partea prietenilor noștri pentru a îmbunătăți viața cetățenilor, atît din sat cît și din oraș.”

La rîndul său, Ambasadorul Chinei și-a reiterat disponibilitatea de a ajuta Moldova la prosperitatea economiei și dezvoltarea socială. Fiind un nou exemplu de bună relație dintre cele două popoare, E.S. a confirmat continuarea asemenelor colaborari și aducerea mai multor beneficii tangibile popoarelor noastre.

Amintim că poporul prietenos chinez a finanțat pentru instalarea echipamentelor de încălzire și renovarea sălilor de clasă pentru copiii de 2-3 ani din cardul Grădinița „Albinuța” din satul Dănceni. La Grădinița Creșă Nr.1 „Garofița” din satul Horești au fost reparate două pavilioane de joacă care erau pe cale de prăbușire, iar la Grădiniță Creșă „Lăcrămioară” din satul Puhoi, un teren de sport a fost renovat și dotat cu un nou acoperiș pentru siguranța copiilor.


2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?