Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 929

25 de salvatori din Moldova au trecut un curs special privind acțiunile în caz de dezastre

4 iul. 23:30   Societate
1385

În perioada 20 iunie-01 iulie 2022, 25 angajați IGSU au participat la un curs de instruire cu tematica „Operațiuni și management în caz de accidente chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN)”. Instruirea a avut loc la Centrul Republican de Instruire IGSU din capitală.

Salvatorii IGSU au participat la lecții teoretice și practice unde au studiat metode și principii de intervenție în caz de accidente și incidente chimice, biologice, radiologice și nucleare, precum și bazele managementului medical în astfel de situații, informează Noi.md.

Totodată, formatorii din cadrul Agenției pentru Reducerea Amenințărilor din Domeniul Apărării SUA au prezentat angajaților IGSU informații privind principiile de decontaminare atît a efectivului și a populației, cît și a animalelor de companie și a celor de serviciu, metode de cercetare în zona accidentului, identificarea substanțelor chimice și radiologice, precum și metodele de prelevare a probelor .

La finalizarea cursului de instruire a fost realizat un exercițiu practic privind acțiunile de intervenție în caz de accident sau incident chimic, biologic sau radiologic cu folosirea echipamentului din dotare. Programul de pregătire în domeniul CBRN, este desfășurat sub egida Agenției pentru Reducerea Amenințărilor din Domeniul Apărării fiind implementat în cadrul unui parteneriat cu Comandamentul European al SUA. Scopul cursului de instruire este pregătirea efectivului Inspectoratului pentru lichidarea consecințelor accidentelor chimice, biologice, radiologice și nucleare, îmbunătățirea calității actului de intervenție în astfel de situații pe baza principiilor managementului operațional, dar și elaborarea procedurilor standard de operare în caz de accidente CBRN.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав