COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 523
Coronavirus stiri: 7843

25 de construcții cu probleme, au intrat în atenția autorităților municipale

20 sep. 2021,, 11:44   Societate
1291 0

În cadrul Primăriei capitalei a fost format un grup de lucru care va analiza 25 de construcții și șantiere din centrul istoric al Chișinăului, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Potrivit viceprimarului Ilie Ceban, este vorba despre proiecte pentru care au fost emise autorizații acum cîțiva ani. Toate concluziile vor fi expediate Guvernului.

„Avem 5 dosare care sînt pe ultima fază de examinare. În total, sînt 25 de constructii „problematice” identificate, care vor fi examinate minuțios de către Direcția juridică, Direcția arhitectură – fiecare va prezenta cîte o notă informativă. Vedem care au fost constatările Agenției supraveghere tehnică, dacă sînt abateri constatate în toată această perioadă și toate aceste materiale, constatări, vor fi prezentate către Guvern, către Ministerul Culturii, Ministerul Economiei, pentru examinare și implicare în tot acest proces. Noi nu avem nimic de ascuns. În mare parte, toate autorizațiile au fost emise în anii 2016, 2017, 2018 și astăzi, noi sîntem în circumstanțele în care sînt 10-15 etaje ridicate și urmează să identificăm acele abateri și toate structurile să ia atitudine. În scurt timp, toate aceste dosare vor fi transmise”, a declarat viceprimarul capitalei Ilie Ceban.

La rîndul său, primarul capitalei a menționat că trebuie definitivate amendamentele în legislație, întrucît Parlamentul este funcțional.

Pe 7 septembrie, primarul capitalei Ion Ceban a anunțat că a decis să instituie moratoriu pe eliberarea oricăror acte permisive de construcție în centrul istoric al orașului. Decizia este valabilă pînă în data de 1 aprilie 2022. De asemenea, în scurt timp, Primăria capitalei va propune Parlamentului revizuirea legislației în domeniul construcțiilor, inclusiv privind suprataxarea construcțiilor existente, care sînt lăsate în paragină.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X