X 
Criza energetică stiri: 1781
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

20 de medicamente noi vor apărea în farmaciile din țară

20 ian. 11:44   Societate
2336 0

Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a autorizat 52 de medicamente, dintre care 20 în premieră, comunică Moldpres.

Potrivit AMDM, printre medicamentele autorizate prima, se numără: Dutasterida/Tamsulosina – medicament utilizat pentru tratamentul bărbaților care prezintă o creștere în dimensiuni a prostatei (hiperplazie benignă de prostată).

De asemenea, în premieră în țara noastră vor putea fi găsite preparatele Epiduo, utilizat pentru tratamentul acneei, și Linestar, antibiotic din clasa oxazolidinonelor, care acționează prin oprirea dezvoltării unor bacterii (germeni) care produc infecțiile. Se utilizează pentru a trata pneumonia şi unele infecții ale pielii sau ale țesutului de sub piele.

Printre cele autorizate repetat se regăsesc produse farmaceutice precum: Cerezyme – utilizat în tratamentul pacienților care au un diagnostic confirmat de boală Gaucher, Oltar – medicament utilizat pentru a reduce nivelul de zahăr din sînge (medicament antidiabetic oral), Tobi – utilizat la pacienţii care suferă de fibroză chistică și Amiokordin – indicat pentru tratamentul tulburărilor de ritm cardiac (aritmii).

Conform datelor Ministerului Sănătății, în prezent Nomenclatorul de stat al medicamentelor conține aproximativ 4000 de produse, comparativ cu anii precedenți cînd erau în jur de 8000 de denumiri de medicamente.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?