COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

2 milioane pentru funcția de procuror. Declarațiile lui Stoianoglo

2 milioane pentru funcția de procuror. Declarațiile lui Stoianoglo

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat, în cadrul unui interviu acordat pentru ZdG, că un dosar privind vînzarea funcției de procuror general cu 2 milioane de euro, înainte de numirea în funcție a lui Valeriu Zubco, nu există, deoarece nu au fost găsite probe.

Acesta a specificat că „a fost material examinat în cadrul unui proces penal, iar în rezultatul examinării a fost adoptată o decizie de refuz privind începerea urmăririi penale”, transmite noi.md cu referire la ZdG.

Potrivit lui Stoianoglo, în acel proces au fost audiați Filat și Zubco.


„Eu nu știu ce a spus la audieri. Este un procuror care s-a ocupat de caz. Nu s-au găsit probe privind vînzarea funcției de procuror general”, a menționat el.

Procuratura Anticorupție a informat despre inițierea unui proces penal în legătură cu „tranzacționarea în 2009 a funcției de procuror general în schimpul a două milioane de euro” în decembrie 2019.

În luna iulie 2019, în cadrul unui interviu acordat pentru TV8, Vlad Filat a spus că funcția de procuror general, pentru care a candidat Valeriu Zubco, a fost vîndută în schimbul a două milioane de euro.

Filat afirma că despre acest fapt l-au anunțat deputații de atunci Veaceslav Untilă și Veaceslav Platon, care ar fi încercat să împiedice această numire.

„În 2009, cînd chinuiam crearea AIE, la mine acasă a fost Untilă cu Platon. Primul m-a telefonat, au venit după 11 noaptea.

Mesajul a fost direct – s-a decis vînzarea funcției de procuror general cu 2 mil. de euro, că procurorul general va fi din partea lui Urecheanu, dar de fapt, a lui Plahotniuc – Zubco.

Ei au încercat să împiedice această numire. După întîlnirea cu ei, am avut o întîlnire cu amabsadorul american, el mi-a spus că e grav, dar e decizia noastră”, preciza Vlad Filat.

Ulterior, declarațiile lui Filat au fost confirmate de către fostul deputat Veaceslav Platon, condamnat pentru spălare de bani și escrocherie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load