TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

2 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale

Comisia pentru Situații Excepționale a decis alocarea a peste 2 milioane lei Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, acolo unde zeci de case și terenuri au fost grav afectate de ploile torențiale de la sfîrșitul lunii septembrie curent. Banii vor acoperi pagubele proprietarilor a căror case au fost defectate sau necesită a fi demolate.

În urma ploilor de la sfîșitul lunii septembrie, au fost avariate 2 km de rețea de gazificare și peste 1 km de drumuri locale. Totodată, au fost avariate 45 de locuințe, 8 dintre care nu mai pot fi reparate și urmează a fi demolate. Pentru aceste familii urmează a fi procurate alte case sau construite altele noi.

O altă decizie luată astăzi de CSE este alocarea sumei de 600 mii lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru reparația rețelelor electrice interne a Liceului Teoretic ”Olymp” din satul Costești, raionul Ialoveni. În urma ploilor, a fost deteriorat acoperișul, sălile de studii și toate rețelele electrice.

Membrii CSE au aprobat acordarea unui ajutor sub formă de materiale de construcție necesare pentru lichidarea consecințelor ca urmare a ploilor puternice din 13 octombrie, în satul Căinarii Vechi, raionul Soroca. Materialele de construcție vor fi destinate pentru reabilitarea acoperișului clădirii primăriei, a grădiniței, dar și a 5 case din localitate.

Amintim că în urma precipitațiilor din 29 septembrie 2020, premierul a efectuat o vizită în orașul Comrat, unde s-a documentat despre situația existentă.


În urma indicațiilor, pe parcursul a 2 zile au fost curățate și evacuate 500 tone de nămol și a fost restabilită complet rețeaua de gaze. Suplimentar, Guvernul a alocat 1,8 milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru curățarea albiei rîului Ialpug și amenajării unui dig de protecție în orașul Comrat.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load