Criza energetică stiri: 775
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

168 de salvatori cu 49 unități de tehnică au fost ridicați pe alarmă pentru desfășurarea unui exercițiu de teren

26 mai. 12:45   Societate
3839

În dimineața zilei de 26 mai, 168 de salvatori și pompieri cu 49 unități de tehnică au fost ridicați pe alarmă de conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Efectivul Direcției situații excepționale Orhei și subdiviziunile acesteia din raioanele Telenești, Rezina și Șoldănești, dar și efectivul Direcției situații excepționale Hîncești cu subdiviziunile din Cimișlia, Leova, Iargara și Leușeni au misiunea de a desfășura tabere de cîmp la periferiile raioanelor Orhei și Hîncești.

Exercițiul vine în contextul instruirii efectivului de trupă și comandă pentru amenajarea operativă a centrelor provizorii pentru refugiați. În acest sens, conducerea instituției a decis să organizeze acest exercițiu de teren pentru a ridica nivelul de pregătire a salvatorilor și a perfecționa deprinderile efectivului.

Taberele urmează să fie dotate cu corturi și cele necesare pentru cazarea oamenilor. Fiecare centru format în teren trebuie să cuprindă cîte 300 de locuri de cazare provizorie. La finalizarea exercițiului conducerea IGSU va aprecia starea de pregătire a subdiviziunilor implicate, iar corturile vor strînse și depozitate pentru o eventuală urgență.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав