X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

1500 de euro - „prețul” plătit de un bărbat pentru un permis de conducere

19 aug. 2020,, 14:00   Societate
2438 1

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Giurgiulești-Galați și Tudora-2 au dejucat planurile unui conațional și a unui cetățean al României de a mai conduce mijloace de transport.

Actele cu semne vizibile de falsificare au fost depistate în timpul controlului de frontieră în după amiaza zilei de ieri, 18 august curent.

Primul caz a fost consemnat pe direcția ieșire din țară în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, unde în calitate de pasager la rutei Republica Moldova – Germania se afla un cetățean originar din Dolj, România în vîrstă de 24 de ani. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au extins verificările, depistînd printre lucrurile personale ale călătorului un permis de conducere românesc cu indici necaracteristici.

Audiat, tînărul a recunoscut că și-a perfectat actul anul trecut pe când se afla în Spania prin intermediul unui necunoscut contra sumei de 1500 de euro.

Și angajaţii Sectorului Poliţiei deFrontieră Tudora-2 au identificat în trafic un şofer de camion cu permis de conducere falsificat. Efectuînd măsurile de rigoare pentru autorizarea trecereii frontierei de stat a unui mijloc de transport condus de către un chișinăuean, de 42 de ani. Fiind solicitate documentele de călătorie, polițiștilor de frontieră le-a trezit suspiciuni permisul de conducere prezentat de către șoferul camionului. Astfel, în cadrul cercetărilor suplimentare s-a stabilit că permisul de conducere este total falsificat.


Șoferul a declarat că nu cunoaște despre faptul că actul ar putea fi falsificat, deoarece, urmare a unui accident într-o țară din Uniunea Europeană, permisul original a fost ridicat. Iar revenit în Moldova, a încercat să-și restabilească același permis prin intermediul unei cunoștințe. Pentru serviciul respectiv cu cinci categorii incluse, bărbatul a achitat 150 de euro.

În ambele cazuri, permisele de conducere au fost ridicate și transmise spre expertizare, iar cercetările vor continua până la elucidarea tuturor circumstanțelor cu identificarea persoanelor implicate. Cetățenii vizați pe caz riscă amendă penală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?