X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

15 inspectorate de poliție, dotate cu instrumente moderne de depistare a șoferilor beți

11 sep. 2020,, 14:15   Societate
2473 0

Pentru reducerea numărului de accidente rutiere și sporirea calității documentării acestora, 15 inspectorate de poliție teritoriale au fost dotate cu seturi de alcooltest.

Dispozitivele constituie instrumente moderne care pot fi utilizate nu numai în cazul documentării incidentelor în trafic, dar și în procesul documentării altor categorii de infracțiuni sau contravenții cum ar fi, violență în familie, huliganism, leziuni corporale, servind ca suport pentru luarea deciziilor.

Totodată, în scopul diminuării ratei accidentare, la nivel național, polițiștii Inspectoratului național de securitate publică, implicați în activități de asigurare a securității traficului rutier și de prevenire a accidentelor rutiere, au primit 5 dispozitive laser de măsurare și înregistrare a vitezei.

Aceste dispozitive avansate combină funcțiile unei camere video şi ale unui sistem laser care nu măsoară doar viteza, ci înregistrează şi alte abateri ce au loc pe trasee, pe timp de zi şi pe timp de noapte. Tehnologia este capabilă să obţină măsurători critice, chiar şi în cazul motocicliştilor şi să le susţină cu dovezi video şi fotografice.

Echipamentele au avantajul de a putea fi folosite individual de către poliţişti în interiorul sau în afara autoturismului de serviciu, sau pot fi amplasate pe un trepied, fără a fi necesară prezenţa unui operator în momentul înregistrării. Potrivit analizelor multianuale a situației accidentare, printre cauzele producerii accidentelor rutiere pe drumurile naționale, soldate cu victime, pe primul loc se situează accidentele provocate de viteză și stare de ebrietate la volan.


Deoarece ne dorim să nu treceți prin asemenea tragedii, vom continua acțiunile de menținere a siguranței rutiere, obiectivul principal fiind salvarea de vieți și sancționarea celor care pun în pericol securitatea traficului. Menționăm că, procedura de achiziție a fost efectuată cu susținerea financiară a Uniunii Europene, în cadrul Strategie de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?