TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

130 de case, mai sigure după instalarea detectoarelor de fum

130 de case, mai sigure după instalarea detectoarelor de fum

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI au reuşit să instaleze 177 de detectoare de fum în 13 localităţi din ţară, scrie Noi.md.

În peste 130 de case salvatorii au montat instalaţii de detectare a fumului şi gazului toxic emanat de sobe şi aparate defecte. Cele mai multe gospodării care s-au ales cu detectoare sunt din raioanele Edineţ, Cahul, Briceni, Căuşeni , Teleneşti, municipiul Chişinău, dar şi UTA Găgăuzia. Totodată angajaţii IGSU au instruit 2145 de persoane privind regulile de apărare împotriva incendiilor. Mai mult, pompierii în comun cu responsabili din cadrul administraţiei publice locale au reuşit să evalueze starea a 489 detectoare din peste 40 de localităţi a ţării. Detectoarele verificate au fost instalate anul precedent, iar acum a fost necesară evaluarea acestora pentru asigurarea securităţii în casele oamenilor.

De detectoare de fum beneficiază familii cu mulţi copii, oameni în etate, dar şi persoane ţintuite la pat. Instalaţiile de detectare a fumului toxic sunt instalate în cadrul Campaniei „O casă protejată, o viaţă salvată” lansată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgență şi susţinută de Ministerul Afacerilor Interne.

În următoarea perioadă detectoare de fum vor fi instalate în localităţile Chirsova, Cazaclia, Vulcăneşti din UTA Găgăuzia dar şi localitatea Egorovca din raionul Făleşti.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load