13.000 de euro în schimbul libertății. Un bărbat din Chișinău, reținut

13.000 de euro în schimbul libertății. Un bărbat din Chișinău, reținut

Un bărbat din Capitală a fost reținut de ofițerii CNA şi procurorii anticorupție, după ce ar fi pretins şi primit 13.000 de euro de la un cunoscut pentru a influenţa mușamalizarea unui dosar de căutare.


Potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi cerut banii, susţinînd că ar avea influenţă asupra procurorului de caz şi că-l poate determina pe acela să radieze din Registrul de căutare numele unui condamnat, care ar fi părărsit ţara pînă a fi încătuşat. Deşi a transmis întreaga sumă, bărbatul a rămas cu problema nerezolvată, ulterior adresîndu-se la CNA cu un denunţ.


În urma acumulării materialului probatoriu, intermediarul a fost reținut pe un termen de 72 de ore, iar, dacă va fi  găsit vinovat, acesta riscă pînă la 6 ani de închisoare sau o amendă de pînă la 10.000 de unități convenționale, echivalentul a 500.000 de lei.


În prezent, ofiţerii Centrului efectuează percheziții la domiciliul bănuitului pentru a găsi probe suplimentare care ar confirma acțiunile infracționale ale acestuia.


Precizăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.


Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load