X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

1200 de cadre didactice care se atestează vor beneficia de sesiuni de formare

14 dec. 2021,, 18:15   Societate
2699 0

În perioada 14-17 decembrie a.c., Ministerul Educației și Cercetării organizează 24 de sesiuni de formare on-line la disciplinele școlare și de profil pentru cadrele didactice care urmează să susțină probele etapei republicane de atestare în anul de studii 2021-2022, în vederea conferirii/confirmării gradelor didactice unu și superior.

Scopul formărilor este de a oferi suport metodologic pedagogilor privind procedura de atestare la etapa republicană, în baza criteriilor de evaluare prevăzute de Regulamentul de atestare, fiind în al doilea an de implementare.

Astfel, participanții vor avea posibilitatea să revadă algoritmul de prezentare a produsului/ proiectului din practica educațională,precum și să elucideze aspecte importante ce țin de interviul de evaluare a competențelor profesionale.

Pentru realizarea sesiunilor de formare, Ministerul Educației și Cercetării a selectat în calitate de formatori, cadre didactice și științifico-didactice, cu rezultate deosebite în domeniul de activitate, specialiști care dețin experiență de evaluare în cadrul sesiunilor anterioare de atestare.

În anul curent de studii, 1200 de cadre didactice au solicitat conferirea/confirmarea gradelor didactice.


Agenda sesiunilor de formare poate fi accesată aici .

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?