COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7669

12 localități din țară au rămas fără lumină

3 aug. 12:45   Societate
1089 0

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale al IGSU, salvatorii au intervenit în mai multe situații de risc în urma ploilor torențiale cu vînt puternic, care au fost înregistrate ieri 02 august, pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, echipele de intervenție au fost solicitate pentru a efectua lucrări de defrișare a copacilor prăbușiți de rafalele de vînt puternic în localitățile din raioanele Anenii Noi, Nisporeni,Sîngerei, Bălți, Fălești, Glodeni, Drochia și Ungheni. În municipiul Bălți pompierii au efectuat trei intervenții de defrișare a copacilor prăbușiți pe carosabile blocînd circulația.

Asemenea lucrări au fost efectuate de angajații IGSU în localitatea Năpădeni, raionul Ungheni, localitatea Hîjdieni, raionul Glodeni, satul Chetrosu, raionul Drochia.

Totodată, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile salvatorii au înlăturat copaci căzuți pe țevile de gaz la Anenii Noi, dar și în satul Rîuțel, raionul Fălești. Iar în localitatea Biruința, la Sîngerei, de intervenția IGSU a fost nevoie după ce un copac s-a prăbușit peste un bloc locativ cu 5 nivele.

De asemenea, echipele de intervenție IGSU au fost solicitate și în capitală. Aici, în orașul Vatra, salvatorii au înlăturat mai mulți copaci, care în urma vîntului puternic au blocat calea ferată.


Mai mult, pompierii au efectuat lucrările de pomparea apei în satul Coșnița, raionul Dubăsari, fiind pompate 150 tone de apă din subsolul gospodăriei particulare și 60 tone de apă din beciul unei case de locuit.

Lucrări similare au fost efectuate și în localitatea Slobozia –Dușca unde pompierii au pompat 10 tone de apă din beciul unei case particulare.

Potrivit datelor prezentate de furnizorii energiei electrice, în urma ploilor torențiale cu grindină și vînt puternic, la data de 02 august, către ora 23:00, 12 localități din raioanele Anenii Noi, Ștefan-Vodă, Orhei, Ialoveni și Leova, au fost deconectate de la energie electrică, iar astăzi 03 august, toate localitățile au fost reconectate la sursa de energie electrică.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽