COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7926

12 documente falsificate au fost identificate la controlul de frontieră

6 dec. 2021,, 15:30   Societate
1279 0

În ultimele 72 de ore două cărți de identitate și un test Covid-19 cu rezultat negativ cu indici necaracteristici au fost depistate de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni, în PTF Palanca două premise de conducere, iar în PTF Giugiulești-Galați, șapte certificate de vaccinare nevalabile. 11 dintre persoanele documentate sînt cetățeni ai Republicii Moldova.

Pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, în PTF Leușeni s-au prezentat doi bărbați de 31 și 40 de ani. Ambii erau ca pasageri ai unor curse internaționale. Conform analizei de risc polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unor controale suplimentare. Drept urmare, asupra lor s-au depistat două cărți de identitate cu însemnele autorității competente dinRomînia, dar cu semne vizibile de falsificare. Audiați, pasagerii au declarat că și-au perfectat actele prin intermediari pentru a le folosi în străinătate, transmite Noi.md.

Într-un alt caz, un șofer de 32 de ani a prezentat la controlul de frontieră un test la Covid-19 cu rezultatul negativ. Însă, în urma verificărilor s-a constatat că actul nu corespunde unui document autentic. În replică, bărbatul a menționat că personal s-a prezentat la o clinică specializată unde i s-au prelevat probe și de unde a obținut certificatul.

Alți doi conducători auto, un cetățean al Ucrainei și un conational sînt cercetați pentru deținerea permiselor de conducere neveridice. Acestea au fost depistate de polițiștii de frontieră ca fiind nevalabile pentru că lipseau elementele de protecție. Întrebați, bărbații s-au eschivat de la orice declarație. Incidentele au fost consemnate în zilele de weekend în punctul de trecere Palanca.

Șapte certificate de vaccinare au fost identificate cu semne de falsificare în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați. Cercetați sînt șapte conaționali cu vîrste cuprinse între 29 și 63 de ani, din raioanele Vulcănești, Comrat și Tiraspol.
Pentru a fi scutite de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova, persoanele au prezentat fiecare cîte un certificat de vaccinare, drept dovadă a imunizării împotriva virusului Covid-19. Însă, în cadrul verificărilor suplimentare polițiștii de frontieră au constatat ilegalitați privind eliberarea acestor certificate. La audieri, persoanele vizate și-au susținut poziția cu privire la faptul că ar fi imunizate, refuzînd să dea alte detalii sau explicații.


Pe numele persoanelor vizate s-au întocmit procese verbale de constatare a faptelor. Actele au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii legalității acestora. Cercetările vor continua pînă la elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere corespunzătoare.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X