X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1453

12 companii din Moldova participă la cea mai mare expoziție specializată din Berlin

6 apr. 2022,, 22:30   Societate
4323 0

Un număr de 12 companii producătoare și exportatoare de fructe, membre ale Moldova Fruct participă, în perioada 5-7 aprilie, la cea mai mare expoziție specializată Fruit Logistica din Berlin, Germania, comunică Noi.md cu referire la moldpres.md.

Potrivit Moldova Fruct, producătorii moldoveni își prezintă oferta de fructe în cadrul acestui eveniment datorită suportului oferit de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova, Agenția de Investiții și Western NIS Enterprise Fund (WNISEF).

„Obiectivul nostru este de a promova fructele moldovenești cumpărătorilor noi și de a prezenta Republica Moldova ca furnizor de fructe gustoase și de înaltă calitate. Am discutat cu actuali și potențiali cumpărători despre livrări și colaborări pentru sezonul următor. Participarea noastră la acest eveniment este extrem de necesară mai ales acum, când trebuie să diversificăm piețele pentru ca fructele moldovenești să ajungă în cât mai multe țări ale lumii. Avem un grup format din 12 companii care prezintă oferta de fructe la stand și alți 10 producători care vizitează expoziția”, a menționat Iurie Fală, director executiv al Moldova Fruct.

Chiar în prima zi de expoziție, standul Moldova Fruct a fost vizitat de cumpărători din India, Emiratele Arabe Unite, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, dar și de o delegație formată din miniștri ai agriculturii din statele Balcanice însoțiți de Viorel Gherciu, ministrul moldovean al Agriculturii și ministrul german al Agriculturii, Cem Özdemir. Standul Moldovei a fost vizitat și de jurnaliști.

Fruit Logistica este cea mai mare expoziție specializată din Europa la care își prezintă produsele mai mult de trei mii de expozanți. Totodată, evenimentul atrage peste de 75 de mii de vizitatori.


img22002604

img22002604

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?