X 
Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 300
Eurovision stiri: 412

11 polițiști de frontieră din R. Moldova, instruiți să piloteze drone

21 noi. 2022,, 10:45   Societate
1705 0

Pe parcursul săptămînii trecute, s-a desfășurat cursul practic de operare cu aparatele de zbor fără pilot, în cadrul căruia 11 angajați ai Poliției de Frontieră au studiat capacitățile tehnice și lucrul propriu-zis cu drona, informează Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Trainerii din cadrul companiei producătoare au învățat polițiștii de frontieră moldoveni despre tehnologia și arhitectura dronelor, configurarea dispozitivului de urmărire, procedurile de calibrare, planificare și navigare a punctelor de referință, verificarea sarcinii și a traiectoriei de zbor, precum și modalitatea de partajare a datelor.

Activitățile de instruire au avut loc nemijlocit în teren, la frontieră, fiind utilizat unul din cele cinci sisteme UAV care sunt livrate instituției în cadrul proiectui de asistență din partea Republicii Federale Germane. Pe acest proiect, în dotarea Poliției de Frontieră au intrat echipamente speciale de control al autenticității documentelor, automobile, camere termale.

Totodată, etapa finală a cursul, unde cei 11 polițiști de frontieră vor fi certificați în pilotarea dronelor, este planificată pentru luna decembrie a anului curent, transmite Poliția de Frontieră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий