X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

1000 de familii din țară s-au ales cu detectoare de fum în casele lor

10 apr. 2018,, 17:51   Societate
2497 0

În cadrul Campaniei Naționale „O casă protejată, o viață salvată”, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a instalat detectoare de fum în casele a circa 1000 de familii din Republica Moldova, notează Noi.md.

Angajații IGSU au montat astfel de dispozitive în case din raioanele Soroca, Edineț, Căușeni, Călărași, Briceni, Florești, Ungheni, Taraclia, Comrat, Cahul și municipiul Chișinău. Cele mai multe persoane care au beneficiat de detectoare au fost cele cu mai mulți copii, oameni în vîrstă și/sau țintuiți la pat.

Scopul campaniei lansate de MAI este de a preveni incendiile și intoxicațiile cu monoxid de carbon în urma cărora au de suferit persoane. Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2018, în țara noastră au avut loc 31 de cazuri de intoxicare cu monoxid de carbon, în urma cărora au fost traumatizate 60 de persoane, inclusiv 20 de copii.

Din totalul cazurilor de intoxicare cu CO și CO2, cinci cazuri s-au soldat cu decesul a 7 persoane. Campania „O casă protejată, o viață salvată” are drept scop prevenirea cazurilor de intoxicare cu produsele arderii în urma utilizării surselor de aprindere. În următoarea perioadă Campania Națională va ajunge în localitățile Bulboaca și Roșcani din Anenii Noi, dar și Ștefănești din raionul Ștefan Vodă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?