X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

100 de veterani de război au primit suport de cîte 1 000 de lei

2 dec. 2022,, 07:00   Societate
1906 0

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) a oferit ajutor financiar în valoare de cîte 1 000 de lei pentru 100 de veterani ai războiului din Afganistan. Foștii ostași spun că ajutorul e foarte important pentru ei în prag de iarnă, în contextul crizei energetice și creșterii galopante a prețurilor.

„Una din prioritățile Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului este acordarea de suport pentru veterani. La evenimentul de astăzi oferim cîte 1 000 de lei pentru 100 de veterani. Este un ajutor care avem speranța că o să le fie util acum, cînd asistăm la toate aceste scumpiri în lanț”, a declarat președintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîscă.

Actualitatea ajutorului a fost subliniată și de către președintele Uniunii Veteranilor de război din Afganistan, Mihail Mocan. Mulți veterani au probleme de sănătate, nu au capacitate de a munci pe deplin, iar ajutorul din partea statului e insuficient pentru a face față cheltuielilor.

„Astăzi asistăm la creșterea prețurilor la energie electrică, la produse și oamenilor le este dificil, mai ales veteranilor, invalizilor de război, familiilor celor căzuți pe cîmpul de luptă. Vrem să mulțumim oamenilor cu suflet mare care ne-au oferit această atenție”, a subliniat Mihail Mocan.

Ecaterina Bubernaga este una dintre cele circa 100 de femei din Moldova care au participat la conflictul armat din Afganistan. Femeia a fost asistentă medicală, a salvat multe vieți și, recunoaște că, de fiecare dată cînd vorbește despre război, i se împietrește inima. Ea salută deschiderea asociației, care îi ajută să facă față crizei actuale.


„În Afganistan am lucrat la spitalul militar, în secția reanimare. Ne străduiam să ajutăm soldații ca să revină la viață. Multe și de toate am văzut. Amintirea-i dureroasă”, a spus femeia.

În 2022, A.S.I.C.S. a alocat peste 3 milioane și jumătate de lei pentru a ajuta veteranii de război, persoanele cu necesități speciale și alte categorii vulnerabile.

Totodată, reprezentanții asociației au luat decizia de a oferi lunar sprijin financiar pentru cît mai mulți veterani de război din diferite zone ale țării. Iar 100 de foști ostași din Chișinău vor fi incluși în proiectul ”Susținem pentru că ne pasă” și vor primi produse alimentare de strictă necesitate.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий